Devlet Hastanesi Bekarete Bakar mı?

Devlet hastanelerinde jinekolojik muayeneler yapılabilir ve bu kapsamda kızlık zarının durumu incelenebilir. Ancak bu tür kontroller genellikle yasal bir neden ya da tıbbi bir şikayet olmadığı sürece yapılmaz. Kişisel taleple yapılan bakirelik kontrolleri özel kliniklerde daha yaygındır.

Devlet Hastanesi Bekarete Bakar mı? Diğer İçerikler

Rızaya Dayalı Çocuk Düşürtme (Kürtaj) Suçu Cezası: Tıbbi zorunluluk bulunmadığı halde, rızaya dayalı olsa bile, gebelik süresi on haftadan fazla olan bir kadının çocuğunu düşürten kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bebek aldırmanın cezası nedir?
Probe Küretaj: Özel aletler (küret) ile rahim içi, bazal tabakaya kadar kürete edilir (kazınır). Şiddetli ve uzun süreli kanamalarda hem altta yatan sebebi tespit edebilmek, hem de kanamayı durdurmak için uygulanır. Bu açıdan bakıldığında aynı zamanda bir tedavi şeklidir. Probe küretaj nedir nasıl yapılır?
Kasık ağrısı: Kürtajdan hemen sonra bir süre kasıklarda ağrı hissetmek hatta ağrı ile birlikte bulantı- kusma hissi olması normaldir. Kürtajdan sonra kasık ağrısı normal mi?
Terapotik Kürtaj: Anne adayında, gebeliğin risk oluşturduğu mevcut ciddi hastalık durumunda, gebeliğinde kullanmaması gereken fetüs için zararlı ilaç kullanması zorunlu durumlarda uygulanan kürtaj işlemidir. Terapötik küretaj nedir ne demek?
Özel hastaneler, kürtaj işlemi için sigortadan yararlanmaz bu nedenle tam ücret ödemeniz gerekir. Devlet hastanelerinde böyle bir şey yoktur. SGK kürtajınızın bir kısmını karşılamaktadır, aynı zamanda hastanenin acil kısmından giriş yaparak kürtaj olunmuş ise herhangi bir ücret ödenmemektedir. Devlette kürtaj paralı mı?
Halk arasında erkek bebek belirtileri arasında şunlar sayılır: annenin karın şeklinin daha aşağıda olması, daha az sabah bulantısı yaşanması, anne adayının cildinin daha parlak ve pürüzsüz olması, aşırı tatlı yerine tuzlu yiyecekler tüketme isteği. Ancak bu belirtilerin bilimsel bir temeli yoktur ve bebeğin cinsiyetini kesin olarak belirleyemez.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre isteğe bağlı kürtaj, gebeliğin 10. haftasına kadar yapılabilir.Bu düzenleme, 2827 sayılı Nüfus Planlaması Hakkında Kanun’un 5. maddesi uyarınca geçerlidir.Kadın evli ise, eşinin yazılı onayı gerekir; bekâr kadınlarda yalnızca kendi rızası yeterlidir.haftadan sonraki kürtajlar, yalnızca tıbbi zorunluluk durumlarında (anne hayatı tehlikesi, fetal anomaliler vb.) yapılabilir ve en az iki uzman hekim raporu gerektirir.Bu sınırın üzerindeki işlemler, Türk Ceza Kanunu’nun 99. ve 100. maddeleri kapsamında cezai yaptırıma tabidir.